تبلیغات در انجمن فیش فیش
نام کاربری:  
گذرواژه‌:     
جهت نام نویسی (ثبت نام - عضویت) در انجمن ماهیگیری فیش فیش اینجا کلیک کنید

.: در انجمن ماهیگیری فیش فیش کوشش شده تا از واژگان پارسی به جای واژه های بیگانه بکار گیری شود :.

.: احترام و همکاری با مامورین محیط زیست احترام به طبیعت و نشانگر فرهنگ و شخصیت شماست :.

مشاهده‌ی نسخه‌ی قابل چاپ - اشنایی با گونه ها ماهی های دریای شمال و جنوب ایران
ارسال پاسخ  ارسال موضوع 
 
امتیاز موضوع:
  • 27 رأی - میانگین امتیازات: 3.41
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
اشنایی با گونه ها ماهی های دریای شمال و جنوب ایران
نویسنده پیام
mohamad
مدیر کل انجمن
*


مدیر کل انجمن

وضعيت : آفلاین
ارسال‌ها: 1,341
تاریخ عضویت: بهمن ۱۳۹۱
اعتبار: 3308
نام واقعی : محمد
مکان زندگی : اصفهان
روش ماهیگیری : قلاب به روش سنتی
مکان ماهیگیری :  درودزن - چغاخور - کارون 4
ماهی های من : زردپر - قزل - کپور

ارسال: #1

اشنایی با گونه ها ماهی های
 دریای شمال و جنوب ایران
ماهی‌های شمال
ماهی آزاد: برازنده‌ترین ماهی جهان به حساب می‌آید. دوكی شكل و كشیده است. فیله‌ماهی آزاد را به گونه دودی هم مصرف می‌كنند.
ماهی سفید: دوكی شكل و با گوشت سفید و لطیف است. اگرچه جنس نر این ماهی روی سرش خال‌های درشت و سفید دارد، كشیده ‌تر است و گوشت بیشتری دارد. گونه دریایی‌اش هم، قطعا از گونه پرورشی برازنده‌تراست.
ماهی سفید را می توان سرخ كرده، كبابی، بخارپز یا به شکل دودی‌ مصرف كرد که بستگی به ذائقه و سلیقه کسان دارد.
اردك ماهی: گوشت خوشمزهی دارد؛ چه آن را سرخ یا كبابی کنید.
ماهی كفال: این ماهی دوكی شكل، گوشت سفید اما سفتی دارد و اصالتا روسی است. شمالی‌ها بیشتر گونه "دودی" و "شور" آن را مصرف می‌كنند. سرخ شده و كبابی كفال را هم با نارنج و لیمو میل می‌كنند.
ماهی‌های جنوب


ماهی حلوا سفید: فلس دارد، اما با یك دست كشیدن، تمیز می‌شود. جنوبی‌ها به‌ آن "زبیده" به معنای برگزیده می‌گویند. "حلوا" را بیشتر به گونه شكم خالی در روغن سرخ می‌كنند و سر سفره می‌آورند. ماهیحلوا سیاه، گوشت سفت‌تری دارد، اما مزه‌اش همان است.
ماهی سنگسر: از دید شكلی، كتابی است. استخوان زیادی دارد. بیشتر آن را كباب یا سرخ كرده یا در قلیه‌ماهی بکارگیری می‌كنند.
ماهی شوریده: ماهی شوریده، دوكی شكل و ظریف است. گوشت سفید و كم‌تیغ‌اش هم بعد از پخت،نرم و خوشمزه می شود. این ماهی را درسته و اگرچه با شكم خالی، می‌توان سرخ كرد.
ماهی شیر: کم و بیش بدون تیغ و بی‌آزار است؛ با گوشتی صورتی كه ضایعات كمی دارد. همه‌جوره‌اش را هم درست می‌كنند: سرخ كرده، بخارپز و كبابی.
ماهی سرخو: شبیه سنگسر است، ولی با گوشت سفید و لطیف. سرخ شده‌اش را می‌خورند یا در قلیه ماهی بکارگیری می‌كنند.
ماهی هامور: هامور اسم خانوادگی شمارگان زیادی ماهی خلیج فارس و دریای عمان است. در این میان، هامور قهوه‌ای را می‌شود برای مهمانی، درسته كباب كرد. گوشتش بعد از پختن، سفید و اگرچه سفت می‌شود. وقت پختن قلیه‌ماهی با ماهی هامور، پوستش را نمی‌كنند، چون حسابی لعاب می‌اندازد.
ماهی راشكو: ماهی برازنده جنوب است كه گوشت سفید و نرم، و ضایعات كمی دارد و به هر روشی می توان آن را پخت. راشكو را برای قلیه‌ماهی هم بکارگیری می‌كنند.


ماهی های پرورشی:
ماهی‌های پرورشی كمی لاغرتر و كم‌بنیه ‌تر از گونه ها دریایی شان‌اند، اما بیشتر این بخت را دارید كه آنها را زنده تهیه کنید.
فعلا این ماهی‌ها را پرورش می‌دهند:
كپور همیشگیی، كپور آیینه، كپور چرمی، آمور، كپور نقره‌ای، سرگنده و قزل‌آلای رنگین‌كمان.
ماهی های رودخانه‌ای:
این ماهی ها كوچك‌اند و اگرچه ارزان‌تر از گونه ها دریایی و اگر شیوه پخت آنها را بدانید، بسیار خوش‌خوراك هستند که دربرگیرنده سوف، لای ماهی، اردك‌ماهی، اسبله، سس ماهی، سیاه‌ماهی، قزل‌آلای خال قرمز و... هستند.


ماهی های سرد یا یخ‌زده:
هنگامیکه ماهی را از آب‌های دور می‌آورند یا پیش‌بینی می‌كنند زمان فروش و مصرفش بسیار درازاانی باشد (به‌ ویژه برای ماهی‌های بزرگ)، آن را فریز می‌كنند؛ پیشامد ا با این كار به سالم ماندن ماهی بیشتر می‌توان اعتماد كرد، اما گاهی فروشنده‌ها تقلب می‌کنند و ماهی‌های خراب شده و مانده را با اشکار یخ‌زده به مردم قالب می‌كنند تا عیبش اشکار نشود. 
برای رو شدن دست این فروشنده های متقلب، به مردمك چشم ماهی هوشیاری كنید.
اگر ماهی سالم باشد،‌ یك نقطه سفیدرنگ در مردمک آن دیده می‌شود، ولی اگر ماهی پیش از یخ‌زدن بسیار سالم نباشد، چشم یخ‌زده‌اش كاملا كدر یا شیری‌رنگ است.



اشنایی با گونه ها ماهی های  دریای شمال و جنوب ایران

امضای mohamad:




.: کپی برداری از نوشتارهاانجمن ازاد می باشد :.

انجمن فیش فیش تنها انجمن فعال در زمینه ماهیگیری در کشور است

در این انجمن صدها نوشتارتخصصی در مورد ماهیگیری - ابزی پروری و ماهی های اکواریومی
قرار دارد که با این وجود باید این انجمن را از کاملترین سایتهای مرجع
ماهیگیری و ماهی شناسی
به زبان پارسی در کشور دانست

این انجمن به تازگی یکساله شده و در اغاز راه است خواهشمندم در تکمیل انجمن
و به روز رسانی ان به ما یاری دهید و در انجمن نام نویسی کرده و در ان مشارکت داشته باشید




جهت فرستادن عکسهای ماهیگیری اینجا کلیک کنید.
جهت فرستادن عکسهای اکواریوم ماهی خود اینجا کلیک کنید.
جهت فرستادن تجربیات و یادبود خود از سفرهای ماهیگیری اینجا کلیک کنید .

۱۲-۱-۱۳۹۱ ۰۵:۲۰ عصر
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر اعتبار: نقل قول این ارسال در یک پاسخ
ماهی متحرک

ارسال پاسخ  ارسال پاسخ 
ارسال پاسخ ارسال پاسخ


[-]
Share/Bookmark (Show All)
Facebook Linkedin Technorati Twitter Digg MySpace Delicious

موضوع‌های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  لیست کامل پستانداران ایران به همراه چگونگی آنها mohamad 0 285 ۹-۲۴-۱۳۹۲ ۰۳:۵۰ صبح
آخرین ارسال: mohamad
  اشنایی با جنگل های مانگرو mohamad 0 494 ۱۲-۳-۱۳۹۱ ۰۶:۲۷ عصر
آخرین ارسال: mohamad
  اشنایی با گونه ها روشهای رده بندی جانوران mohamad 0 487 ۱۲-۱-۱۳۹۱ ۰۵:۳۳ عصر
آخرین ارسال: mohamad


.:گاندی : بزرگی و پیشرفت اخلاقی یک ملت را میتوان از رفتاری که با حیوانات دارند، سنجید :.


کاربران حاضر در این صفحه درباره ما دوستان ما

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان
انجمن فیش فیش تنها انجمن تخصصی فعال در زمینه ماهیگیری در کشور است

این انجمن در بهمن 91 تاسیس شده و با امید به خدای متعال به فعالیت خود ادامه خواهد داد.

کپی برداری کلیه مطالب ازاد می باشد

طراحی شده توسط امید کریم زاده در مرجع پارسی مای بی بی اسکین - ویرایش کلی توسط محمد نصری

مشاهده‌ی نسخه‌ی قابل چاپ - اشنایی با گونه ها ماهی های دریای شمال و جنوب ایران

اشنایی با گونه ها ماهی های دریای شمال و جنوب ایران

اشنایی با گونه ها ماهی های دریای شمال و جنوب ایران

اشنایی با گونه ها ماهی های دریای شمال و جنوب ایران

اشنایی با گونه ها ماهی های دریای شمال و جنوب ایران
اشنایی با گونه ها ماهی های دریای شمال و جنوب ایران