امروز: یکشنبه، 29 مهر 1397

ماهی حلوا سیاه

ماهی حلوا سیاه

group-fishs 

نام فارسی:  حلوا سیاه 
نام بومی :  حلوا سیاه
نام انگلیسی :  Black pomfret
نام علمی:  Parastromateus niger
تیره: Carangidae

مشخصات ماهی

فرم و رنگ بدن :بدن عمیق و فشرده  ، نیمرخ پشتی و شکمی بشدت و بطور مساوی محدب است. رنگ بدن خاکستری نقره ای تا قهوه ای متمایل به آبی است .قسمت پایین سر و بدن روشنتر ، باله ها  لبه های سیاه یا خاکستری دارند و خطوط تیره عمودی در طرفین بدن وجود دارد و در ماهیان جوانتر باله های شکمی زیر گلویی سیاه رنگ و خطوط تیره عمودی در طرفین بدن قرار گرفته است .

باله ها:باله پشتی ۵-۴ خار کوتاه که در بالغین در پوست فرو رفته و  نامشخص است. سپس با یک خار و ۴۴-۴۱  شعاع نرم ادامه می یابد. نمونه های بزرگتر از 10cm  فاقد باله های شکمی هستند.باله های پشتی و مخرجی در جلو زیاد بالا آمده و در عقب خیلی پست و دارای حاشیه مقعر هستند. باله سینه ای  22  شعاع نرم و باله مخرجی ۳۹ شعاع نرم دارد.

فلس: بخش مستقیم خط جانبی ۱۹-۸ فلس ضعیف دارد که روی ساقه دمی تشکیل یک تیغه به نام کیل می دهد.

دندان : فک پایینی بلندتر است.

طول : بیشینه درازای بدن 55cm  وطول استاندارد آن 25cm است.

مشخصات بیولوژی

مکان زندگی :اندازه متوسط داشته و در آبهای عمیق ساحلی سکونت دارند.شنای کندی داشته و معمولا بصورت گروه هایی در نزدیک بستر دریا دیده می شوندو گاهی اوقات تا لایه های نزدیک سطح آب بالا می آیند.این ماهی اغلب در گله های بزرگ و در اعماق۴۰-۱۵ متری یافت می شوند .

تغذیه : بی مهرگان جانوری و سخت پوستان ریز

پراکنش: سراسر خلیج فارس و دریای عمان، دریاهای گرمسیری و نیمه گرمسیری و معتدله دنیا ، اقیانوسهای هند و آرام ، مجمع الجزایر مالایا ،چین

تولیدمثل: جزء ماهیان تخمگذار است.تخمریزی آنها اصولا از خرداد ماه تا مهرماه است و در تیر ماه به اوج خود می رسد (درجه حرارت آب به هنگام تخمریزی ۳۳درجه سانتی گراد است).

سایر مشخصات: شکل ظاهری آن شبیه حلوا سفید است.

ارزش اقتصادی: گوشت آنها لذیذ و ارزش غذایی بالایی دارد .

روش صید: ترال،پرساین،تور پایه چوبی



ماهی سنگسر شش خط

اشنايي با ماهی سنگسر شش خط

 

نام فارسی:          سنگسر شش خط 

نام بومی :           سنگسر

نام انگلیسی :        Banded grunt

نام علمی:            Pomadasys furcatus

تیره:      Haemulidae

 

مشخصات مورفولوژی

فرم و رنگ بدن : بدن کشیده وفشرده ،رنگ بدن در پشت قهوه ای مایل به ارغوانی و هر چه به طرف پایینتر بدن نزدیک می شویم کمرنگتر می شود و در حدود 6 نوار طولی تیره بر روی بدن آن موجود است.که در جلو دو شاخه و در هر طرف بدن وجود دارد.رنگ و شکل ماهیان نوزاد با رنگ و شکل ماهیان بالغ تفاوت دارد.

باله ها :باله پشتی 12 شعاع سخت و 14 شعاع نرم ، باله مخرجی 3 شعاع سخت و 7 شعاع نرم ، باله سینه ای۱۷-۱۵ شعاع نرم و باله پشتی و مخرجی غلافهای فلسی قاعده ای دارند. باله شکمی در ناحیه سینه ای جای داشته و یک خار و 5 شعاع و زوائد فلسی قاعده ای دارد و باله دمی آن لبه دار است.

فلس: بر روی خط جانبی ۵۲-۵۰ فلس دارد.فلسها بطور ضعیف شانه ای و چسبنده بوده و تا روی گونه ها و استخوانهای سرپوش آبششی گسترش می یابند

دندان : دندانها سوهانی شکل و ردیف جلویی آنها بزرگ است.دهان انتهایی و بطور جزئی قابل ارتجاع ، فکیها بطور عمده بوسیله پیش چشمی ها پوشیده شده و از لبه های دهان تجاوز می کنند

طول: حداکثر اندازه بدن 38cm و طول استانداردآن 23cm است.

سایر مشخصات: زیر چانه دارای 2 عدد سوراخ و یک حفره میانی است.دهانه های آبششی وسیع و پرده های آبششی از هم و از قطعه رابط جدا است.

مشخصات بیولوژی

مکان زندگی : در آبهای ساحلی نزدیک مناطق صخره ای زیست می کنند و همچنین در مناطق باز مصبها دیده می شوند.اندازه متوسطی دارند و در اطراف جزایر مرجانی گروههای کوچکی را تشکیل داده و شنای کندی دارند

تغذیه : همه چیزخوار است .

پراکنش: سراسر خلیج فارس و دریای عمان و در دریاهای گرمسیری و معتدله دنیا ، ماداگاسکار و دوربان

تولیدمثل:جزء ماهیان تخمگذار است.

سایر مشخصات: بعضی از آنها با ساییدن دندانهای حلقی تولید صدا می کنند و کیسه شنا حکم جعبه صوتی را پیدا می کند.

ارزش اقتصادی: گوشت خوراکی عالی دارند و جزء ماهیان مرغوب تجاری محسوب شده و بصورت تازه ، منجمد ،خشک و شور مصرف می شوند.

روش صید: تور گوشگیر و قلاب دستی

منبع : ايران فيشينگ