امروز: پنج شنبه، 25 مهر 1398

صيد خورشيد ماهي

صيد خورشيد ماهي

به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي مؤسسه تحقيقات شيلات، يك عدد خورشيد ماهي صيد شده با نام علمي Ranzania laevis در آبهاي ايراني خليج‌فارس (استان خوزستان) توسط دكتر ولي‌نسب مورد شناسايي قرار گرفت ماهي مزبور از خانواده Molidae و گونه Ranzania laevis است كه تاكنون وجود آن در آبهاي ايراني شمال خليج‌فارس گزارش نشده است.
اين ماهي از خانواده Molidae و گونه Ranzania laevis است كه تاكنون وجود آن در آبهاي ايراني شمال خليج‌فارس گزارش نشده است.
گونه مذكور خورشيد ماهي كوتوله نام دارد و از نظر اندازه كوچك‌ترين نمونه گونه خورشيد ماهي است‌.
حداكثر طول آن 80 سانتيمتر است در حالي كه گونه غالب خورشيد ماهي(Mola mola) در آبهاي جنوب كشور و آبهاي شمال اقيانوس هند داراي طول 3 متر و وزن تا 2 هزار كيلوگرم (2 تن) است.
Masturus lanceolatus >> خورشید ماهیRanzania laevis >> خورشیدماهی باریکMola ramsayi >> خورشید ماهی جنوبی



خورشيد ماهي

خورشيد ماهي

خورشيد ماهي (Mola mola)يكي از زيباتزين ماهيان مناطق گرمسيري و اقيانوسهاي آزاد مي باشد . دم كوتاه جانور مانند روباني ازباله پشتي تا باله شكمي امتداد داشته وهر دو باله پشتي وشكمي به شدت باريك ودراز شده اند اين عوامل باعت شده كه سرعت شناگري جانور به شدت تحليل يابد به طوري كه معمولاً به يك سمت بروي سطح آب دريا قرار گرفته وبه كندي با باله هاي جانبي خود شنا مي كند .كندي سرعت جانور به حدي است كه ميتوان به اساني آن را از سطح آب دريا برداشت .

علت نامگذاري جانور واضح است بدن پهن و ديسك مانند جانور به همراه رنگ نقره اي آن باعث مي شود نور خورشيد منعكس شده و ماهي مانند خورشيدي بر سطح آب بدرخشد . گوشت خورشيد ماهي مزه خوبي ندارد و باعث شده از شكار انسان در امان بماند هر چند كه ساختار مورفولوژيكي جانور و عدم تطابق با محيطهاي جديد بنا بر اصل تكامل باعث خاموشي تدريجي وانقراض اين جانور خواهد شد.

خورشيد ماهي در مكانهاي نيمه عميق و كم عمق اقيانوسها ( تا دويست متري ساحل ) زندگي ميكند اندازه طبيعي آن تا سه متر و وزن آن بالغ بر صد كيلوگرم مي رسد . بزرگترين نوع اين ماهي در سال 1908 در فيوناي استراليا به وزن 2235 كيلوگرم صيد شد!

با وجود دندانهاي زياد و تيزي كه در دهان كوچك جانور وجود دارد خورشيد ماهي عموما از هيدروزوئر ها و شانه داران كوچك دريا تغذيه مي كند . در حال حاضر تعداد آنها بسيار كاهش يافته و تا سالها بعد حضور چندين هزارساله خود در اقيانوسها را پايان داده و براي هميشه خاموش مي شوند .